Donar suport als esforços institucionals del Palau de la Música Catalana de Barcelona @All rights reserved Toni Bofill / Fundació Privada Orfeó Català

Donar suport als esforços institucionals del Palau de la Música Catalana de Barcelona

Beneficiari: Fundació Privada Orfeó Català – Palau de la Música Catalana
Ubicació: Espanya, Europa
Període de la subvenció: 2024 – 2026
Tipus de subvenció: suport al programa durant tres anys, Delegació a Catalunya, Promoció de les Arts i Cultura
Lloc web: www.palaumusica.cat/ca

Delegació
a Catalunya

Back

La Fundació Privada Orfeó Català – Palau de la Música Catalana és un referent cultural i musical de la ciutat de Barcelona amb més de 130 anys d’història. La Fundació és el motor principal de la cultura i tradició del cant coral a Catalunya, reforçada a més a més, per la seva missió de promocionar la música, especialment el cant coral, i contribuir a la cohesió social. La Fundació Nando i Elsa Peretti - Delegació a Catalunya (NaEPF) té el privilegi de donar suport als esforços institucionals del Palau de la Música en el període 20242026, i de ser membre del Patronat d’aquesta institució tan respectada.

El Palau de la Música, situat a ple centre de Barcelona, no és tan sols una joia del Modernisme català, sinó també un centre d’activitats culturals. Construït entre 1905 i 1908 per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, el Palau va ser fundat inicialment per l’Orfeó Català, una societat coral iniciada per Lluís Millet i Amadeu Vives. Al llarg de tots aquests anys d’història, el Palau ha acollit una infinitat d’actuacions: des de música simfònica i de cambra fins a jazz i cançó catalana.

Actualment, és un punt de trobada consolidat per a la vida social i cultural del país. Gràcies a la seva bellesa arquitectònica i a la seva programació musical, el Palau és l’única sala de concerts que ha estat declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO, amb una programació anual d’aproximadament 600 concerts. Des del 2011, el Palau de la Música Catalana forma part de la European Concert Hall Organization (ECHO), un consorci dels auditoris i sales de concert de més prestigi d’Europa.

De cara al futur, el Palau de la Música Catalana ha dissenyat un pla estratègic centrat en tres objectius principals: millorar-ne l’accessibilitat, promocionar el llegat musical català i adoptar la sostenibilitat. L’objectiu és convertir el Palau en una institució més accessible per a tota mena de públic, inclosos els turistes i les comunitats locals que tradicionalment no s’interessen per la música clàssica. També s’estan duent a terme iniciatives per millorar-ne l’accés digital a través de visites virtuals i emissió de concerts en streaming, amb la intenció d’obrir-se a un públic global. La promoció del llegat musical català segueix essent l’essència de la missió del Palau. Això inclou interpretacions regulars de peces musicals de compositors catalans i també programes educatius destinats a inspirar els músics del futur. La incorporació de la música contemporània catalana a la programació regular es considera un aspecte clau per mantenir el llegat musical del país viu i actiu. La sostenibilitat és també un aspecte crític en l’estratègia del Palau: reduir l’impacte mediambiental de les seves operacions, promocionar pràctiques sostenibles dins les instal·lacions i col·laborar amb socis compromesos amb iniciatives sostenibles.

El Palau segueix expandint el seu abast educatiu a través de tallers, conferències i concerts interactius destinats a infants i joves. Aquestes iniciatives pretenen despertar un interès per les arts i fomentar la participació cultural des d’edats primerenques. La combinació de reverència històrica i compromís contemporani fa del Palau un símbol perdurable de la identitat cultural catalana i una peça clau del panorama artístic global.

  • @All rights reserved Toni Bofill / Fundació Privada Orfeó Català
  • @All rights reserved Toni Bofill / Fundació Privada Orfeó Català
  • The NaEPF is one of Merces d'Honor de Palau De La Música Orfeó Català